si nuFF

Wednesday, October 23, 2013

Hantu Hospital Putrajaya

Seram tak title entry kali nih?? Huishh seramm kot... huk3.. Baru semalam bos kat opis nih citer pasal hantu kat spital Putrajaya ngan Institut Kanser Negara Putrajaya. Memula mcm malas nak amik port sangat.. tp tadi kawan dok tunjuk article dalam Malay Mail.. Masa tu terus telan air liuqq sat.. Gulpppp Beritanya da lama, cuma tak amik kisah sgtla sbb doctor2 kat cni ramai jer citer pasal hantu kat spital.. Benda2 supernatural nih kan mmg ada.. huhuhuhu



Klo sesaper rajin leh la baca kat malaymail.. Tajuk pun da seram da.. Hospital Putrajaya Supernatural Cleansing..

Sesape yang malas nak baca tu baca jela yang sha tulis nih.. tp lebey kurang jerla yer hehehe

Citer dia Hospital Putrajaya nih banyakla staff ngan orang luar komplen jumpa hantu.. so salah satu langkah, pihak pengurusan hospital pun panggil la orang2 dari Darussyifa' termasuk ustaz Haron Din untuk halau sume makhluk2 nih dan pagar terus hospital nih..

Ada some of the staff kat NCI sebelah hospital putrajaya tu pulak claimed yang ada hantu pompuan tu slalu usik staff baru kat ctu.. Hantu tu cantek, rambut panjang kaler hitam.. Nama hantu tu diorg panggil Shasha.. awatla nama dia lebey kurang nama haku jer kat opis nih??!! nasib bek diorg panggil teman nih sha.. klo shasha mau serrammmm nih...

“Shasha” was supposedly seen roaming outside the institute and along its corridors in either white or yellow dresses, which are coincidentally the colours of the building’s walls outside.' - antara petikan newspaper tu la... 




Ha...... seram kan?????

p/s: Kesian gak kat pengurusan Hospital Putrajaya sebab ada juga pihak yang complaint 'Hospital canggih2 tp pengurusan dia percaya hantu...' Eh hello benda supernatural tu kan mmg wujud.. hee.... Nyampah taw orang yang complaint nih.. 

**Memula niat nak tepek la gambo antu pompuan yang kat google images tu.. skali sha sendiri takot nengoknyer.. hantu cartoon jerla tepek.. kurang sket seramnyerr

11 comments:

  1. hantu tuh jinlah asalnya..dlm islam wajib percaya haper...seram gak kan katspital ade hantu..

    ReplyDelete
  2. benda mcm ni mmg wujud. xperlu dipertikaikan

    ReplyDelete
  3. penah dengar gak...alamat selalu gak p hospital tu

    ReplyDelete
  4. salam. pertama kali jejak ke sini. salam perkenalan.
    adik keja kat hospital baru di samarahan, sarawak. dengar cerita adik pun dah seram. hospital kat sarawak tu memang baru dan canggih, tapi makluk halus tu tetap ader juga : )

    ReplyDelete
  5. kt hospital mcm2 ada ..
    di sana banyak yg org kehilangan nyawa ..
    tk kira diputrajaya, dilain hspital lain pun sama ..

    aby selalu bertandang ke hsp putra jaya tu juga

    ReplyDelete
  6. elya mmg takot kalau kene tido kat hospital sorang2... sbb takot makhluk2 mcm ni lah...huhu...salam perkenalan dear

    ReplyDelete

tQ to aLL da fM sWitz... fM will caTch u laTEr.. muaaHHxxx