si nuFF

Monday, September 30, 2013

BR1M dua kali?

Okey hari nih baca newspaper Utusan.. Terkejot tajuk besor dia BR1M dua kali tahun depan.. Fuyooo.. Dasat.. Hehehe

Orang dah citer da pasal BR1M untuk tahun depan, teman nih ada cite lawak sket.. Meh teman citer..

Location :  Mailbox umah teman


'Aik apasal ada sampul BR1M lak nih? udahla terbukak da suratnye..' Sgt curious masa tu hokeyy. Tgk surat tulis anda layak dapat BR1M.. ' Hah bior beno.. Orang dah amik lama da.. Ini da bulan September baru dapat ?' - Mula la mcm2 monolog dalaman kuar.. Sekali tgk date surat tu bulan April.. Xke hampess tol orang yang teramik surat tu ? Dahla amik surat orang, pastu bukak lak tu.. DAh tu tak nmpk ke tu utk BR1M? Awat yang dok peram bebulan-bulan surat orang? * nih la nasib dok umah takder tanah..hu3

Dengan hati pasrah walaupun ada sket la nyumpah yang ngambik surat tu  bawakla surat tu g opis. Nasib baik akak opis baik hati tolong call orang Perbadanan Putrajaya. Diorang kata leh lagi amik.. Last 30hb nih.. ( hari nih le last hehehe ) Apa lagi... Rasa nak lompat jerit yEYyyyyyy!!!! terus hilang marah kat orang yg teramik tu ekekeke... tula lainkali kene redha.. ada hikmah sebalik semua tu.. huhuhu 

Dengan pantas g cashkan BR1M tu hehehe Sronok lak rasa tak payah q panjang2, nak cuti berbagai ekekeke.. Orang dah abih musim da wakakaka..


Alhamdulillah.. Rezeki.. Best rasanya kerajaan bagi adiah besday miahahaha.. Tetiba jer dapat RM500 bulan nih.. Nih untuk orang gaji kecik mcm teman jer.. Saper yang gaji beso tu takyahla mimpi hehehe.. Tak yah pertikaikan jugak nape teman dapat mike tak dapat k ehehehe

Terima kasih Malaysia!!
Saya Sayang Malaysia !!

** Nanti nak story pasal kursus ari tu.. Gambo lom transfer lagik hehehe.. Tgh Pening pasal 1Govuc nih.. Sakit ati benor teman.. Teman punye jer takleh nak sign in lagik.. Haishhh sabor jerla.. 




11 comments:

  1. Ini yg kakak jeles Sya. Mana boleh tak jeles kakak kerja bertahub-tahun kena bayar income-tax tapi tak pernah dapat apa-apa imbuhan - dpt imbuhan bayar lebih sebab petrol naik harga adalah... hmmm....

    Apa pun itu rezeki Sya.. kalau dekat nak kakak minta belanja hihi..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah rezeki sya..walau pun lmbt tp still dpt kan ekekeke...

    haa kursus pic...cepatttttt upload hehehehe

    ReplyDelete
  3. amboi seronoklah dapt duit lebih bulan ini yer hehehe

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.
    nak x cari side income,bole dpt first bonus 3k bulan depan.lg besar dari br1m tu hehe
    nnt free tgklah blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. salam ziarah ..
    alhamdulillah .. rezeki ..
    bila kita terima bagi doa yg baik kpd yg pemberi ..
    insyallah akan ada rezeki lg

    ReplyDelete
  6. Rezeki syukur pada Allah...alhamdulilah

    ReplyDelete
  7. Actually tak pernah dapat BR1M ni.. sebab tak tahu cana nak dapatkan :P hahahaha..

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan, tq singgah blog sy.

    Wah~ seronoknya dpt BR1M, sy tak pernah dpt... dah try apply tp tak layak... huhu sedih.

    ReplyDelete
  9. Dapat dua kali? Untunglahhhh~

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah rezeki tuh.... mntk singgit !!!!

    ReplyDelete

tQ to aLL da fM sWitz... fM will caTch u laTEr.. muaaHHxxx