si nuFF

Thursday, June 19, 2014

Yuran Genius Aulad Putrajaya + Intake 2015

Hari nih nak citer pasal GA Putrajaya lagik hehehe.. ( Dah anak skolah ctu, mmg skolah tu jerla pun yang daku taw hehehe)

Semalam as usual check buku iA.. Kat message book dia dpn skali cikgu dia da letak form.


Borang intake 2015.. ( Rasa macam baru jer semalam anto iA g skolah )

Patotla semalam masa nak amik iA ada akak tu ( ceh akak konon-ko dah kenape?ingat ko muda lagi ke maisare oiii) stop aku tanya mcm mana skolah ctu? Yuran mcm mn? Apa progress anak lepas anto skolah tu? huish mcm polisla akak tu tanya hehehhe Padahal dia da nak naik office skolah tu register anak dia hehehe.. Tp yerla semua mak nak yang terbaik utk anak dia. tu yang dia tanya tu kot.. 

Ok nak citer pasal yuran dulu

Kerebek punya kerebek beg duit nih jumpala resit masa 1st register iA


Tu total masa 1st time register.. tp dia leh bayar ansur2 tak silap sha.. yg uniform tu sha amik 2 helai.. Asalnya satu jer.. 


ok nih resit monthly dia.. yang lunch tu option jer taw.. GA nih kalau amik morning session jer dia abih kul 11.30 tp sbb sha nih kan keje jadi sha amik iA lambat. slalu 12.30 baru datang amik.. takpun kat kul 1.00. cian dia sementara nak tggu sha tu takot dia lapo, so sha amik jerla pakej makan tu..

Skolah nih ada 2 sesi.. satu pagi satu petang.. ada yang anta sampai petang.. Tp kat cni bukan daycare taw.. dia konsep skolah so kene pakai uniform smp petang. takde mandi.. tdo ngan makan semua adala provide.. Tp,brp banyak tp maisare nih  nih utk GA kat Putrajaya taw.. Yang GA lain tak tawla yer..

nih lagi satu info yang ada kat message book iA.. Leh la tgk


Sila abaikan jari si iA yang tetiba nak inter-frame kat ctu!!


Nih utk yang tahun 2014 taw tahun 2015 sha tak taw.. Bolehla utk kira roughly kan??

Pada yang tak pernah tgk GA Putrajaya tu leh tgk entry 1st pasal Genius Aulad Putrajaya nih dulu..

Kalau nak contact GA nih leh la call no: 012-2496080 


Sekian la sahaja info saya utk entry kali ini. Terima kasih.

p/s : Suka baca yang hadith by At-Tirmizhi
'"The Best Gift From a Father to his Child is education and upbringing" 

19 comments:

  1. Adehh mmg kejap je rasa sha...ari tu cam baru je rasa iA masuk school...
    Ooo iA membesar la jadi ank kebanggaan yeh :D

    ReplyDelete
  2. Pemberian terbaik daripada seorang ayah kepada anak adalah pendidikan"- hadith Tirimidzi ;-) ayat tu yg terbaik tuu..rasa bersemangat jaa tengok quote terbaik dari Ulamak terhebat ;-) Alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. Betullah hadith riwayat At-Tarmidzi tu.
    Ilmu ajelah yg boleh mengubah bukan saja nasib diri bahkan bangsa dan negara..

    ReplyDelete
  4. dah ada full day programme yerk...
    anak akakpun keluaran GA...

    ReplyDelete
  5. Belum ada anak lg nk ricky2 GA nih ahakssss, mmg cepat masa berlalu skrg, ni pun dh masuk pertengahan thn kan

    ReplyDelete
  6. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  7. Tq share info ni. boleh la ibu2 yang nk htr anak ke GA ni, buat kira2..

    ReplyDelete
  8. Salam. Thanks for the info. Sy ingat nak hantar august dalamlepas raya. Ada ke ek intake. Huhu

    ReplyDelete
  9. Salam Puan.Adakah bayaran lunch di GA
    putrajaya utk semua student sama?atau mengikut umur?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. setahu saya bayarannya sama tak kira peringkat umur..

      Delete
  10. Tringin thun dpn nk anta ank g GA ni..tp kt bangi..4 yrs dia amek x..n de smpai ptg kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pasti sama ada kat bangi ada smp ptg ke x.. kalau kat putrajaya ada..

      Delete
  11. Tahun depan ingat nak masukkan anak ke GA. Sekarang masih survey2 dulu.. :)

    ReplyDelete
  12. Hai Sha,

    Saya dah register anak saya nx year 2015. Boleh tau tak mcmana perkembangan anak sha lepas hantar ke GA ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah iA sejak hantar GA progress dia makin ok.. dia da kenal huruf n now baca simple2 word.. dah pandai mcm mn nak solat.. so far so good alhamdulillah..

      Delete
  13. Sha boleh private Masej nur tak... Byk bnde nk tnya... Hehehe...sbb ank first ni.... Wssap nur bleh??? 0166539254

    ReplyDelete
  14. Sha ok tak pengisian pelajaran kat GA ni.

    ReplyDelete

tQ to aLL da fM sWitz... fM will caTch u laTEr.. muaaHHxxx