si nuFF

Thursday, February 6, 2014

Mee Udang Ketam Sempoi Diraja Ipoh

Sebelum citer apa nak soh layan mata jap.. kalo rasa terliur nengok baru leh scroll bawah lagik hehehhee



Ha..terliur ke tidak?? hehehehe

Meh tgk lagik meh


Hehehe Mr. Crab pulak hik3.. 
( Yang tukang hapload nih pun rasa nak menitis air liur teringatkan kesedapan makanan2 nih.. )
*
*
Ok sekarang nih baru nak citer yang semua makanan yang sedap2 nih sha g makan dkt Tanjung Rambutan ari tu.. Sedapnyer la hai sume2 nih...!!! Jangan tak caya gambo 1st lobster tu baru RM 70.00 jer.. Klo kat KL mmg tak dapat lew harga cenggitu!! Harga dia nih ikot harga lobster nih jer.. Lepas tu leh request nak buat masak apa.. Dia akan masakkan. Yang masak apa tu free!!

Bukan la nak promote lebih2 tapi mmg sedap mee dia..Mr. Redz yang tak suka makan mee ngan seafood  pun jadi suka makan pulak.. Bila makan tak rasa langsung udang kering ke apa ke.. Sgt yummy!!
  

Mee yang kat atas nih nama dia mee udang harimau tak silap hik3.. 


Besor2 kan udang yang bergelimpang dalam pinggan nih...!! Udang dia satu pinggan banyak you!! Bukanla sekor dua jer.. Puas la makan!!
Harga dua pinggan nih rasanya dalam RM23.00 sahaja yer!!! Tu pun masuk air skali..!!
Jgn tak cayer!!
Memang terbaik ngan sempoi kedai nih!! Sebenarnya banyak lagik food dia.. Tp yang sha makan nih jerla.. 
Untuk iA sha order nasi ayam kompau.. Nasi ayam nih ala2 nasi goreng cina pastu tambah ngan ayam mcm kat Chicken Rice Shop tu.Licin dibantainyer.. 
Gambo tak sempat amik sbb masa tu si iA dah kebuloq sgt da!! 
Pada yang nengok ada menu apa lagi ada, leh la scroll kat blog dia. Tp kat blog dia pun tak banyak yg dia publish. Senang citer g jerla terjah kedai dia tu..pueh hati hew hew hew!!

Ok.. Sape yang rasa2 bila jenjalan kat Ipoh ke sekitar dengannya leh lew singgah.



Siap kasik map skali ngeh3x 

Kalo rasa nak senang call la dulu yer booked.. Sbb kalau tak booked tak jamin la ada lagi ke tak mee nyer sbb slalu penuh jer kedai nih!! Dari jauh2 pun datang..!!
( Teman yang dah bertahun dok Ipoh pun baru nih taw miahahahaha) 
Klo untuk ramai2 kita leh call sehari awal untuk bgtaw dia kita nak lobster ke ketam ke. Nanti senang, dah sampai leh terus ngap jer hik3!! Maisare mmg, otak megi..sume nak senang!!


Pergi taw jgn tak pergi!!!

p/s : udah lama tak hapdet blog, tetiba opening citer pasal makan pulak kui3X


14 comments:

  1. wow.. besarnya ketam... adui..sedap & sangat menggoda.. huhu...
    dak ensem boy apa khabar??? hehe

    ReplyDelete
  2. ya ampunn tergolek lobster kat dlm pinggan tu...terliur tgk petang2 ni...dh meleleh air liur ni..cam skrg gak nk pegi sana heee

    ReplyDelete
  3. Bukan terliuq kak mysha.. abis laptop sy gigit hahahaa :D
    awat besaq sangat lobster tuu...

    ReplyDelete
  4. Jauh sangatlah Sha. Kalau dekat memang kakak tak tunggu lagi. Tiap minggu pun boleh makan kat sini. Bestnya!!

    ReplyDelete
  5. nak ketam tu jugak... sodap sgt nampaknyer tu !

    ReplyDelete
  6. udang dia besar bagak..gile sedap nih..zura ni dh la antu udang.. hadoi !!!!!

    ReplyDelete
  7. tu la..lama x nmpk kelibat mysha....

    fuhhhh.. hudang dia tu mmg besar sungguh la.. sedapnya.. mmg terliur la tgk..dh la ketam&udang ni febret..cuma y xtahan..mesti gatal la telinga hidung..

    nnti klo kbtulan ke sana.. kna cuba cari restoran ni

    ReplyDelete
  8. wah wah wah.. ni yang hangin satu badan kejelesan dengan udang dan ketam besar tu nih...huhuhu, nak jugak

    ReplyDelete
  9. bestnyerr.....udang tu yg tak tahan tuu...

    ReplyDelete
  10. Ya Allah ... tu dia ketam dan udang sedabak atas pinggan tu.. abis lapar malam2 macam nie.. nyesal tgk gambar tu pun ada hahahahaa.. :D

    ReplyDelete
  11. Jum kita p ramai2..
    Jumpa kat sana..
    :D

    ReplyDelete
  12. Terkejut tengok udang ketam besar2 tu... menarik...

    ReplyDelete

tQ to aLL da fM sWitz... fM will caTch u laTEr.. muaaHHxxx