si nuFF

Friday, December 13, 2013

Terguris hati...


Sape nampak apa dah jadi ngan kereta saya???? angkat tangan>>?????

Ok nihla dia hasil kerja orang tak bertamadun.. Abih kereta orang ditorehnyer... 
Geram rasa dihati nih..!!! Tak tawla mental ke apa orang yang buat keje nih??!!

Benda nih jadi dekat parking basement umah sha.. 
Almaklumlah dok umah burung atas langit takde tanah, parking kenala kongsi ngan orang lain.. huhuhuhu
Sebenarnya jiran2 mmg dah ramai bercerita yang banyak kereta kat ctu da kene toreh ngan orang giler nih.. Cumanya sha ngan Mr. Redz tak sangka la pulak kereta kitorg pun menjadi mangsa.. 
Masuk kete kitorang nih da berapa belas kereta da kene toreh.. toreh lak tu ada stail... Dipangkah nyer mcm citer Kasim Baba tu.. kuang asam tol mangkok nih!! Klo dapat org tu, sha pangkah atas dahi dia.. baru dia taw.. Sha cabut2kan kuku dia tu.. bese tu men toreh kereta orang...!!!!

Tp alhamdulillah Mr. Redz kata torehan tu takdela dalam, atas surface jer.. Tu yang nmpk sebelah jer tu.. padahal ada lagi tu.. sebelah lagi tanda X!!! yang herannya kebanyakan jiran cakap nih keje orang dewasa, bukan bebudak skolah ke apa... cuma tak dapt tangkap jer lagik..!!!


Haishhh sabor jerla.. Adala tu hikmah disebalik kejadian...

p/s : org yg ske toreh2 kete org nih takde rasa berdosa ke buat cenggitu?? :(

10 comments:

  1. JM rasa org tak siuman je buat kerja ni...

    ReplyDelete
  2. Alahai...toreh pakai ape..? Kuku ke syiling..? Sabar la kak...cuba g buat Polish kak..?

    ReplyDelete
  3. akak pernah kena masa duduk rumah flat di seri kembangan.. huh.. masa tu rasa sakitnya hati ni tuhan je yang tahu.. sha duduk kuarters kerajaan ke? kalau akat situ ada cctv lagi elok boleh tengok siapa yang buat..

    ReplyDelete
  4. Vandalisme makin menjadi2...sya bertabah ye...pernah jadi mcm ni, tp nak marah2 pun x tau sapa kan...harap sgt org yg berkenaan segera insaf...pernah jd kt lift apartmen kami ye tekan butang naik tuh dibubuh asap rokok sampai rentung punat lif....Allah, mcm2 masalah segelintir manusia nih sya...sabar ye

    ReplyDelete
  5. Adoi... ni org tak sekolah je yg buat ni... sabor je la ye Cik mysha.

    ReplyDelete
  6. jahatnya orang tu...sabar ye sha...

    ReplyDelete
  7. memang sakit hati kan... tak baik betoiler.. senang2jer... isyh harap dapat ditangkapler orang yang buat onartu...

    ReplyDelete
  8. kalau kena kat batang idung dia sendiri baru tau..Nilah masalah kalau parking aprtment, akak pun biasa kena dulu dengan orang-orang yang takde manner ni

    ReplyDelete

tQ to aLL da fM sWitz... fM will caTch u laTEr.. muaaHHxxx